30 Haziran 2011 Perşembe

Noter katibi terörü!

Ya arkadaş, bu noter denen yer öyle bir yer ki, yani nasıl desem, ancak vize aracı kurumlarıyla kıyaslayabiliyorum.

Ilgıt ihtarname gönderecek bugün. Noterden aktardığı saçmalıklar:

- Bu ihtarnameyi böyle gönderemeyiz.
- Niye?
- İmzalayan avukatın ismi Göksun Gökçe Göndermez diye yazılmış ama yetki belgesinde sadece Göksun Göndermez yazıyor, olmaz.
- Ya niye olmasın o niye ki? İsmi uzun diye öyle yazılmış orda, sığmıyo alt satıra geçiyo yoksa.
- Hem zaten vekaletinizde müştereken ifadesi de yok. yetki belgesini iki kişinin birden imzalaması lazım.
- Nası yani?
- Öyle işte. tek imzayla alamayız.

Neyse kız geldi imzaları tamamladı. geri gitti.

- Karşı tarafa vekalet göndermeyecek misiniz?
- Niye ki, fazla sayfa fazla para. Göndermeyelim.
- Bilemiyorum, ilgilenen arkadaş yemeğe çıktı gelince yapar. Ayrıca vekaletinizde de aslı gibidir yok.
- ...

Beni aradı bu arada Ilgıt, dedi böyle böyle, karşı tarafa vekalet göndermeyecek miyiz... Dedim dava açarken bile göndermiyoruz ihtarda mı göndericez? Kaldı ki çok göndermek istiyolarsa çekiversinler bi fotokopisini.

Ya bunları sınavla mı alıyolar anlamıyorum ki.

Sonra küfrün adını günah koyuyolar.

5 yorum:

  1. Burada bir sıkıntı yok - Ananimus unis libri Noterivum

    YanıtlaSil
  2. Benim de zaten artık noterle işim yok.
    Beyler :(

    YanıtlaSil
  3. isim yanlışlığı, eksikliği gibi durumlarda işlem yapılmaması normaldir. Kafaya göre kişinin ismini yok sığmıyor yok bilmem ne diyerek kısaltamazsınız. Eğer sirkülerde ya da vekaletnamede münferid müşterek yazılmamışsa, vekaleti veren kişinin nasıl ne amaçla o yetkileri verdiği bilinmesi imkansız olduğundan evraktaki ibare ne ise o uygulanır. Müşterek birlikte münferid tek başına demektir, ki yazınızda tam tersi gibi aktarılmış. Asıl olmayan evrakla noterliklerde işlem yapılmaz. Eksik evrakla gelip işlem yapmaya çalışıp, üstüne bir de terör olarak adlandırıyorsanız bu davranışınızı, yazıklar olsun efendim.

    YanıtlaSil
  4. "Yazıklar olsun?" - sanırım bir hukukçuyla konuşmuyorum. Yanılıyorsam affedin fakat bu üsluptan ve bu "bürokrasi savunuculuğundan" başka bir sonuç çıkarmayı imkansız buluyorum.

    Öncelikle, isim eksikliği olan belge, gönderilmek istenen ihtarnamede değil. Satjyer arkadaşımın götürdüğü yetki belgesinde.

    İkincisi, bu kafaya göre bir kısaltma değil, ben Göksun Gökçe Göndermez olan ismimi örneğin -kuzenlerimin bana hitap şekliyle- "Gökoviç" olarak kısaltmış ya da soyadımı esirgemiş değilim.

    Üçüncüsü, TC numarası diye bir şey var ki yetki belgesinde mevcut. Onu bırakın, böyle bir durumda baro levhası bile iş görebilir. Aynı kimlik numarasıyla başka herhangi biri ya da baro sicil numarasıyla başka bir Göksun Göndermez varsa, bunu o zaman tekrar konuşalım.

    İsim meselesinin yanı sıra; müşterek ve münferit kelimelerinin anlamlarını belirttiğiniz için size minettarım. Basit bir maddi hatadan ulaştığınız sonuçlar ise göz kamaştırıyor.

    Asıl olmayan evrak meselesinin ifade tarzının konuyla bağlantısını yeterli göremedim, lütfen beni affedin. Sanırım vekaletname aslından söz etmek istediniz fakat ben hiçbir noter işleminde, hiçbir vekaletin aslının kullanıldığını, ne görmüş ne de duymuş bir avukatım. Bu konudaki cehaletimin affını rica ediyorum. Eğer "aslı gibidir" kaşesinden bahsediyorsak, tamam bu istenebilir, ama uygulamada bunun istenmesi de pek sık gerçekleşen bir durum değildir.

    Son olarak, her gün belki birkaç tane ihtarname göndererek gayet sık muhatap olduğumuz bir noter katibinin bu şekilde davranmasını, kusura bakmayın, keyfilik dışında bir sebebe bağlayamıyorum. Sizin de, noterlerle bir avukat olarak fazla işiniz olmadığı izleniminden kendimi alamıyorum. Aksi takdirde, çok pratik yollarla halledilebilecek olmasına rağmen tamamen sinir bozmaya matuf bu detay bürokrasisiyle bu kadar uğraşıp, durumdan şikayet eden bir avukata "yazıklar olsun" demenin bir açıklamasını yapmak benim için çok zor.

    Saygılarımla,
    Av. Göksun "Gökçe" Göndermez. (İstanbul Barosu 36148)

    YanıtlaSil
  5. Aman haa kardeşim bu mesleğe yaklaşma bile bende katiplik yapıyorum ama hiç bir güvencemiz yok işçi vasıfıyla çalışıyorz asgari ücrete noter ıstedııgı anda bızı kapının önüne koyar tazminatmmış neymıs hıc bır hakkımız yokk NASIL Bİ SİSTEM NASIL Bİ ÜLKE HALA ANLAMIŞ DEĞİLİM NOTERLER MİLYONLAR KAZANIRKEN YANINDA KI ASGARİ ÜCRET ADALETE BAKKK.

    YanıtlaSil