27 Temmuz 2012 Cuma

Nereloloyor?

Ya bir şeyler oluyor ama anlamıyorum. Kayıtlara geçmesi açısından bulunsun:

- Bir yerlerin personel terfi bilmem ne yönetmeliklerinde sürekli değişiklik oluyor. Resmi Gazete'de her gün değilse bile haftada en az iki-üç kere, bişey bakanlığı hizmette yükselme bişeyinde değişiklik gibi şeyler yayınlanıyor.

- Bir de, artık tümmm para kazanma şekilleri olduğu gibi devlet kontrolüne giriyor. Geçen gün pazarcılara takmışlardı, yazdım yine buralarda var. Şimdi de tapu/emlak takip elemanlarına takmışlar. Onların da sınavı mınavı bişeyi olacakmış, onlar da devletin kontrolünde olacaklarmış. Şimdi aklıma gelmiyor ama, son zamanlarda bunun gibi çok düzenleme çıkarıldı. Sadece çalışma şekillerini tamamen kontrol altına almaya yönelik değil yaplan şeyler, bunların her biri birer gelir kapısı.

Kafalarından kural uydurup, uymayana basıyorlar cezayı. Aklıma ilk gelen şey işte, adresini nüfusa bildirmeyene birkaç yüz liralık ceza. Kişi başı. Dört kişilik aileysen bittiğin andır. Gibi.

Ya gerçekten neden hukuk okudum ki ben ya of, ne yapayım ben yurtdışında bu diplomayla?

Defolup gidesim var.

13 yorum:

  1. Merhaba Goksun hanim
    Sanirim siz de bilrisiniz.Memleketimizin en cok rusvet alinip verilen yerlerinden biri de TAPU daireleridir...Nüfus islerine gelince oralarda cok karisiktir ve donen dolaplar Avrupa tarihine bile gecmistir...Ha dersen ki 'KARISIK olmayan bir yerimis var mi? 'Ben gormedim' derim... Avrupa da yasarken bir adresiniz vardir ve o adresi oyle kafaniza gore degistirmezsiniz..1980 de Yurt disinda bulundugum sehirden SIKILDIM ve kendi kafama gore bu sehirden aldigim maas ile baska bir kucuk kasaba da bir aile yanina kiraci olarak yerlestim...Kendimi Turkiye saniyordum.Her 15 gunde bir duzenli olarak doldurmak zorunda oldugum maas ve degisiklik bilgileri formuna yeni adresimi yazamayacagim icin eski adresimi yazdim.Kurnaz Turk akli ya!Oysa ben daha evden ayrdildigim gunun sabahi ev sahibi bunu sosyal memura bildirmisti.Sistem boyle isliyor.Vergi var isin icinde.Yasal olmayan isler olabilir o adres adi altinda..Neyse yeni odam da 2 hafta ustune pat polis geldi ve rapor tutulup o evden alinip tekrar eski evime yani adresime gonderildim..Gorevli devlet sosyal memurum dedi ki' bu isi yapan ilk sensin ve bir daha sakin yapma.oyle bu sehirden maas alip ta baska bir kasaba da yasayamazsin.Buna kanunlar musade etmez...'Daha 16 yasindayim ve kendi kendime sunu dedim'Bunlar MANYAK ' ya...Yurt disin da diplonamla senin konumunda olan herkes ne yapiyorsa sen de onu yaparsin...saygilar

    YanıtlaSil
  2. En son 10 Ağustos'ta yazmışsın. O günden beri sesin soluğun çıkmıyor. Öldün mü kaldın mı bilmiyoruz. Nereloloyor?

    YanıtlaSil
  3. Gereçekten de Nereloloyor, nerelerdesin?? Yazılarına hasret kaldık :((

    YanıtlaSil
  4. ay teşekkür ederim, mahcup oldum :)

    blog'ları gerçekten de ihmal ettim... eskiden, yani "gerçekten avukat" olduğum günlerde malzeme bol çıkıyordu, şimdi ise o kadar işim yok maalesef. haliyle yazacak şey de bulamıyorum.

    düzenli gazete okuyup yorumlar yazardım -hatırlıyorsanız :)- artık gazete de okumaz oldum. okuyunca içimde bir nefret duygusunun oluşmasının önüne geçemiyorum. zaten, okusam radikal okuyacağım, o da tamamen saçma sapan bir gazete oldu çıktı. gazete konusunda tavsiyelere açığım :)

    resmi gazete de bugünlerde durgun. oradan da malzeme yok.

    yani biraz bezginlik, azcık küskünlük, çokça da tembellik var işin içinde :)

    ama yorumlarınıza gerçekten çok sevindim, yazmadığım zaman böyle sorular geleceğini hiçbir zaman düşünmemiştim :) çok teşekkür ederim :) en azından gazete okumaya tekrar başlasam iyi olacak.

    çok sevgiler,
    göksun.

    YanıtlaSil
  5. En azından hayatta olduğunu öğrendik, yazmazsa ölecek insanı. Yazmayınca ölürsün falan sandık.

    Yazmayınca bizi de öldürecek potansiyele sahipmişsin bu arada. Aman ha! Bizi düşün bari! :)

    YanıtlaSil
  6. ya of kızarıyorum :) tanıdık falan mısınız? :)

    bu arada önüme radikal ve birgün açtım, bakalım, yavaş yavaş okuyup yazmaya çalışacağım... :)

    YanıtlaSil
  7. Tanıdık değilim de, yarım çeyrek meslektaşız diyebilirim. Kısaca takipçi diyelim biz ona.

    Bu arada sana da silah zoruyla yazdırıyor gibi olduk. "Sevdiklerine zarar gelsin istemiyorsan, derhal gazeteni aç ve hızla yazmaya başla!" Ahah :)

    YanıtlaSil
  8. Yukarıdaki yorumlara şiddetle katılıyorum, gerçekten bir süre okumazsam bu blogu, kendimde bir eksiklik hissediyorum, eski bir dostu ihmal etmişim gibi geliyor:))

    Bu kadar özletme bir daha kendini :D

    YanıtlaSil
  9. çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum :)
    (ps: aynı kişi değilsiniz di mi? :p )

    YanıtlaSil
  10. Ortalık karıştı maalesef. Anonim olmak zor iş azizim.

    YanıtlaSil
  11. Değiliz :)) Bu arada iş arıyorsan kendine Yabancıların Taşınmaz Edinimiyle ilgili yönetmelik yayınlanmış resmi gazetede, haberin ola :))

    YanıtlaSil
  12. aa ben baktım rg'ye ya bunu görmemiş miyim demek ki? arada oluyor böyle, işyerinde "bak şu gün şunlar çıkmış" diyorlar, ben ya bi o gün bakmamış ya da bakmış da kaçırmış oluyorum. sonra bi de kendime resmi gazeteci diyorum. aferim gerçekten.

    aynı kişi olmadığınız yönündeki beyanlarınıza bir diyeceğim yok, beyana dayalı çalışıyoruz zira :) ama beni kandırmayın üzülürüm bak - diyerek vicdan sömürümü de yapayım tabi o ayrı :)

    YanıtlaSil
  13. Şizofrenik vaka ihtimali de göz önünde bulundurmaya değer bence.

    YanıtlaSil