26 Temmuz 2012 Perşembe

Oy Medula Medula...

Sevgili eczacılar,

"MEDULA çalışmıyor diye reçete yapamıyoruz, ne olacak bizim iki günlük hastaların hali, oda buna bi'şey yapması lazım" diyorsunuz ya, kalbimiz kırılıyor.

"En azından noterden tespit yapılsın" derken tabii ki hakkınızın peşindesiniz, ama biz avukatlar, bir hastayı size "Eczaneye git de hiç olmazsa bi iğne vursunlar" diye gönderebiliyor muyuz? Yok öyle bir dünya. Her iğnenin olduğu gibi, her tespitin de bir yeri var.

Hukuki anlamda tespit, bir iddianın veya cevabın aksinin ispatlanması için kullanılan araçlardan biridir. MEDULA sisteminin çalışmadığı ise, zaten halihazırda SGK tarafından bilinen ve kabul edilen bir şey. İnanmayan, TEB'in 25/07/2012 ve 26/07/2012 tarihli duyurularına baksın. SGK her şeyin farkında.Varlığı herkes tarafından bilinen ve kabul edilen bir gerçeğin tespiti de, hukuken talep edilebilir değil, üzgünüm.

Ha eğer sistemin çalışmaması yüzünden uğradığınız zararın giderilmesine ilişkin bir tespit yaptırmak istiyorsanız, karşılayamadığınız reçetelerin veya yardımcı olamadığınız hastaların tespitini yaptırabilirsiniz. Bu tespit, sistemin çalışmadığının değil, sistemin çalışmaması yüzünden uğranan zararın tespitidir. Zarar da her eczanede farklı şekillerde doğduğu için, bu konuda toplu halde tespit yaptırmak zaten mümkün olamaz.

Kolay gelsin,
Göksun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder