4 Mayıs 2012 Cuma

Türk erkeklerine müjde, Rus kızları geliyor...


"Türk kızları tedavülden kalksın Rus kızları gelsin" kampanyatörlerinin dikkatine:
BAKANLAR KURULU KARARI
             Karar Sayısı : 2012/3077
             Umuma mahsus pasaport hamili Rusya Federasyonu vatandaşlarının Türkiye’ye yapacakları seyahatlerinde, 180 gün içinde toplamda 90 günü aşmamak kaydıyla 30 gün olan vizesiz kalış sürelerinin, 31 Aralık 2012 tarihine kadar tek taraflı olarak 60 güne çıkarılması; Dışişleri Bakanlığının 5/4/2012 tarihli ve KOG/9721846 sayılı yazısı üzerine, 5682 sayılı Pasaport Kanununun 10 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 16/4/2012 tarihinde kararlaştırılmıştır.
Siz gidemiyorsunuz, onlar geliyor. Gerçi işinize geleni de bu zaten.

O değil de, bayram değil seyran değil, biz Ruslar'ı neden öptük? İşin geyik muhabbeti bir tarafa, Rus diyince bir de Akkuyu meselesi var.

Bilemedim. Dünyanın herhangi bir karış toprağına gitmek için bile bi ton kırtasiye ve "vallahi güzel bi insanım ben, gerçekten bak" işleriyle uğraşmak zorunda olmaya ve bu vizesiz kalış işinin de devletler tarafından bir "imtiyazmış" gibi kullanılmasına zaten ağır gıcığım. Bir de böyle şeyler oluyor, "durduk" yerde ve tek taraflı olarak böyle izinler veriliyor.

Şu izin meselesini ya toptan kaldırın, ya da imtiyaz gibi kullanmayın, veya kullanacaksanız de sebebiniz belirli olsun. Bu ne ki şimdi?

Öperim,
Göksun.

*
Laaaan şimdi aklıma geldi...

Dün bir kanun mu ne çıkmış, henüz bakmadım. Yabancılara mülk satışının serbest bırakılmasıyla ilgili.
E Ruslar sıcak denizlere indi o zaman? Kemer dediğiniz yer zaten bildiğiniz Rusya normalde, şimdi bunlar gelip mülkleri de toplarlar. Ahahah ister misiniz iki seneye kadar, Antalya'ya girmek için vize başlasın?

Olur bence.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder