8 Ocak 2012 Pazar

Her derdimiz bitti, bi 65 yaşımız kaldı. Evet.

65 yaşın üzerindeki avukatların zorunlu emekli edilmeleri meseleleri var bir de.

Ya ben bunu anlamıyorum arkadaş, tamam 65 yaş ve üzeri olanların bir kısmı gerçekten de çok haksız bir rekabet oluşturuyorlar; hatta sırf onlar var diye rekabet oluşmuyor bile. Bunu rica ediyorum kimse inkar etmesin. Ama "olay"  bu mudur?

Serbest meslekte (men ya da zorunlu emekliliğe ilişkin) yaş haddi olması gerektiğini düşünmüyorum. Bunun duygusal sebepleri başka hadise, onu 65 yaş üzeri olanlar daha iyi anlatır. Ben şimdi 27.5 yaşında ne konuşsam goygoyculuk afedersiniz.

Mesele kıdemli avukatların meslekte ne kadar bulundukları değil ki, gençlerin ne kadar bulunamadıkları.

Benim şu yaşımda 60-70-80...bin yaş ve üzerindekilerden beklentim emekli olmaları değil, bir zamanlar kendilerinin de genç olduklarını daha sık hatırlamaları.

Neden "onlar da kazanmasın" yerine "biz de kazanalım" mantığında değiliz?

Ödeyecekleri priminin gençler için kullanılmasını da tehlikeli buluyorum. Patronlar bir de "biz hem bu kadar kıdemliyiz hem de sizin için o kadar prim ödüyoruz!" diyeceklerse, e biz gençler ölelim o zaman. O primi de bizden keser bunlar. Allahaşkına, sırf yaşı ve bağlantıları yüzünden genç milletini kıtır kıtır çiğnemeyi kendinde hak gören vatandaş, primi o gencin maaşından mı kesmeyecek?

Bence tüm 65 yaş üzeri avukatlar evlerinin herrrr yerine bir sürü gençlik fotoğraflarını filan çerçeveletip assınlar. Daha etkili bir yöntem.

Çok sevgiler ve iyi pazarlar,
Göksun.

3 yorum:

  1. Haksız rekabete yol açanları koala yemi yapalım bence.

    YanıtlaSil
  2. hah günaydın, ben de "nerde bu çocuk" diyordum :)))
    yapalım da, bunlar bi acayip, bir gidip bin geliyorlar :))

    YanıtlaSil
  3. Daha iyi, daha çok koalayı mutlu ederiz :D

    YanıtlaSil