22 Ocak 2012 Pazar

Taşınır haczi değişmiş ve eczaneye de gitmeyecekmişiz.

Arkadaşlar günaydın,

Ya of dün Resmi Gazete'ye bakmayı unuttum, meğer neler kaçırmışım... Ne zaman unutsam kesin bişeyler oluyor.

İİK 88'deki taşınır haczinde, üçüncü şahsın elindeyken haczedilen mallların üçüncü şahsa yediemin olarak bırakılmasında, alacaklı muvafakati artık aranmıyor. 

88/2-son'u hatırlayalım: " Üçüncü şahsın elinde bulunan taşınır mallar haczedilince, alacaklının muvafakatı ve üçüncü şahsın kabulü halinde üçüncü şahsa yediemin olarak bırakılır." - İşte buradaki "alacaklının muvafakati ibaresi meğer 12.01.2012'de iptal edilmiş ve dün yayınlanan RG'de de yürütmesi durdurulmuş.

YD ilanı için bakınız:  http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/01/20120122.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/01/20120122.htm

*
Sağlık Uygulama Tebliği'nde de esaslı değişiklikler var, ama onu detaylı okumam lazım, yarın çıktısını alıp satır satır okuyacağım. Ama mesela şimdilik anladığım, eğer sağlık kuruluşundan aldığımızı reçeteyi eczaneye götürmezsek, muayenelerimizde 3 lira indirim kazanıyoruz. Uydurmuyorum, buyrun okuyun:

"Sağlık hizmeti sunucularında yapılan "muayene sonrasında kişilerin muayeneye ilişkin reçete ile ilaç temini için eczanelere müracaat etmemesi durumunda, ikinci ve üçüncü basamak resmi sağlık kurumları ile özel sağlık kurumlarındaki muayenelerde 3 (üç) TL indirim yapılır."

Ekrandan okuyamadığım için bu uzun SUT değişikliğine bugün çalışamayacağım, gelişmelerle yarın karşınızda oluciiz.

İyi pazarlar,
Göksun.

3 yorum:

  1. Yazdıkları ilaçları almak istemediğim zamanlarda bir sonraki ilaç alışımda karşıma "muayene parası" çıkmasına sinir oluyordum. Sevindim ikinci duruma.

    YanıtlaSil
  2. Hiç öyle düşünmemiştim... Daha çok "eczaneye gitmeyin" yönünde bir ifadesi oldu bana bu düzenlemenin.
    Ama eczacılık olayına hala tam olarak girebilmiş değilim, öğrenince anlatırım :))

    YanıtlaSil
  3. Xavi Gerad Jude Am. Aiicco Sigorta plc temsilcisi. Biz 3% geri ödeme oraninda kredi sunuyoruz. Bu (CEO) e-posta adresine bizimle irtibata ilgilenen varsa: xavigeradloanfirm@yahoo.com
    Sadece Aiicco sigorta plc izin alir 20 yas üzeri edin.
    Bireysel Krediler Yatirim.
    Isletme Kredileri Yatirim.
    Konsolidasyon Kredi.
    Insaat Krediler.
    Bir veya ödeme yasindaki seçin.
    Plan kapsaminda aylik ve yillik ödemeler arasinda seçim yapin.
    Esnek kredi kosullari.
    Yil 5000 8000.000.00 Euro kadar kredi yok.
    Firmamiz Güvenilir, Verimli, hizli ve dinamik bir islemdir. Bize bugün.SR GERAD JUDE Yatirim plc: Yanitlar Isim gönderilmesi gerekmektedir. E-posta: xavigeradloanfirm@yahoo.com

    YanıtlaSil