31 Aralık 2011 Cumartesi

Bu sefer gerçekten son gazete bak. Vallayi.

Merhaba arkadaşlar,

Dünkü gazeteyi gönderirken keşke "son" vurgusu yapmasaymışım. Zira RG'yi uzun süredir takip eden biri olarak, gazetenin "belirli gün ve haftalardan" hemen bir önceki gün dopdolu olacağını bilmem gerekirdi.

Bugün öyle flaş haberler yok, fakat bilmekte fayda var...

- Gerçi bu flaş olabilir. Mevzuatı bilmediğim için değerlendiremiyorum.

Çevre Hukuku ile ilgili arkadaşlar için gelsin: Çevre Kanunu'nca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik değişitirilmiş. Buyrun: http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/12/20111231-3-1.pdf

Eğer aramızda bunu okuyup değerlendirebilecek biri varsa, şahsen benim için çok tatminkar bir yılbaşı kıyağı olur :) Bilmek lazım böyle şeyleri.

- Sıradaki değişiklik taşımacılar için geliyor, Karayolu Taşıma Yönetmeliği değişmiş. http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/12/20111231.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/12/20111231.htm

Avukatlığa "kamyonculukla" başladığım için bu mevzuatı pas geçemiyorum. Umarım işinize yarar.

- Aha buldum flaş haber... Vallahi sonradan gördüm, başta dikkatimden kaçmış...

Harçlar Kanunu Genel Tebliği var iki tane, bunların biri ayrıca önemli. Şudur: http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/12/20111231.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/12/20111231.htm

Yani diyor ki, biz bu kanuna göre alınan nisbi ve maktu tüm harçlara %15 zam yaptık diyor. Şüphesiz ki biz, size tefecinizden daha yakınız diyor. Kulağımla duydum.

Bu bizim dava harçlarımızı da etkiliyor değil mi? "Değil mi" derken, yani yanlış bilmiyorum değil mi anlamında, gerçek bir soru.
Bir de peşin veriyorduk zaten.

"Uğaşma uzlaş" da var zaten.

Ya kardeşim, ben gayet sevmeye ayarlı, sistemine nefret duygusunun tanıtılmamış olduğu, son derece kendi halinde bir insan evladıyım; ama neden beni bu kadar zorluyorsun? Zorla nefret ettirecekler ya. Avukatlığı bırakıp arabulucu olucam şerefsizim. Çiçek gibi. "Hadi öpüşün barışın" diyerek kazanacağım hayatımı. Geleceğim kes-sinlikle daha parlak olur.

- Zaten her sene yenisi yapılan Sağlık Uygulama Tebliği, yeni yayınlanmamış gibi, bir de değiştirilmiş. Şurada: http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/12/20111231.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/12/20111231.htm

Önemli olan husus şu ki, artık şöyle bir şey var:

“(4) Sağlık hizmeti sunucusu, sunduğu sağlık hizmetleri öncesinde, alacağı ilave ücrete ilişkin olarak hasta veya hasta yakınının yazılı onayını alır. Bu yazılı onay alınmadan, işlemler sonrasında herhangi bir gerekçe ileri sürerek ilave ücret talebinde bulunamaz.
(5) Hastanın acil haller nedeniyle sağlık hizmeti sunucusuna başvurması ve acil halin sona ermesi halinde, acil halin sona erdiğine ve müteakip işlemlerin ilave ücrete tabi olduğuna ilişkin hastaya/hasta yakınına SUT eki “Acil Halin Sona Ermesine İlişkin Taahhütname” (Ek-4/C)’nin kullanılarak, yazılı ve imza karşılığı bilgi verilmesi zorunludur."

Müvekkillerinizi bilgilendiriniz.

*
Efendim bu vesile ile, hepimize tekrar iyi bir yıl diliyorum. :)

Ahmet Abi'nin gönderdiği "ilk 3 kelime senin olsun" testinde "umut-değişim-kuvvet" çıktı benim için. Umutsuz halimden sıyrılıp değişik biri olacağım, bu da bana kuvvet verecek yorumunu yaptım, iyi geldi :) Siz de yapın bence, insana moral veriyor :)

Umutlarınızın kırılmadığı, kırılsa bile son tahlilde "o zaman iyi ki de öyle olmuş" dediğiniz bir yıl diliyorum.

Bir insanı sevmekle başlasın yeni yılınız, zira "bu bir sevgi olayı Ercan" :)

2 yorum:

  1. Sevgili Meslektaşım,
    Blogunu bir arkadaşım sayesinde keşfettim, Halka Açık Anonim Ortaklıklar ile boğuşurken ilaç gibi geldi:) Kolaylıklar dilerim, her ne kadar kolay olmadığını bilsem de! Yeni yılın kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim, senin mesajın da bana ilaç gibi geldi :)
    Çok mutlu, kolaylık dolu yıllar :)

    YanıtlaSil