23 Ağustos 2012 Perşembe

İşe iade arama dostum, mazideki 9. Hukuk'taydı o.

Şu an elimde bulunan Yargıtay kararı tamamen ibretlik. İşe iade davasından medet uman kalmışsa, kalmasın.

Dava bir işe iade davası. Davacı benim bir yakınım, vekilleri de arkadaşlarım. Davalı da, davacıyı işten çıkarmış olan hastane.

Avukat arkadaşlar demişler ki, "Devamsızlıktan çıkardık diyorlar ama, tuttukları tutanak zaten SGK çıkışından sonraki tarihli. Kaldı ki, devamsızlık halinde bir işe davet gerekir, o süre bile beklenmeden yapılan fesih hukuka aykırıdır."

Yerel mahkeme davayı kabul ediyor, dosya 22 Hukuk'a gidiyor. 22 Hukuk'tan karar geliyor. Efendim biz argümanlarımızı ispat edememişiz - yani SGK kayıtlarının ispat kabiliyeti olmadığı gibi, ispat yükü da davacı üzerindeymiş. İşe iade davasında.

Onu bırakalım, Yargıtay dosyayı bozmakla kalmamış, davayı reddetmiş.

Bozup yerel mahkemeye göndermiyor, direkt reddediyor.

E şimdi bunu yerel mahkemede tekrar tartışamazsın. Tashih de edemezsin, maddi hata değil. Hadi diyelim tashihe gönderdin, red gelecek. AİHM'ye göndersen, beş yıldan aşağı gelmeyeceği gibi, binlerce lira da harç ödeyeceksin.

Hay ben böyle işin...

1 yorum:

  1. Harika bir Yüksek Mahkeme'ye sahibiz. Yani en azından eşsiz diyelim.

    Bazen karardaki düzeltilebilir iki kıçı kırık hatayı düzelterek kararı onamak varken bozarak yerel mahkemeye gönderen ve dünya kadar vakit kaybettiren; bazen de kararı esastan bozmakla kalmayıp, bir de üzerine yerel mahkemenin tüm görevini gasp eden...

    Canlarım benim. Yerim ben onları.

    Aslında yemem de, senin de bir ara söylediğin gibi, memlekette TCK m. 301 var.

    YanıtlaSil