5 Ocak 2011 Çarşamba

stajyerlere SGK

Günaydın herkese,

Sosyal Güvenlik Kurumu'nu kim harekete geçirdi bilemiyorum, fakat an itibariyle bu kurum yemin ederim bizim birlikten filan daha akıllı.

Stajyer avukatların haline üzülmeyi akıl edebilmişler. Stajyer avukatların da sosyal güvencesi olmasına dair düzenleme içeren torba yasa Komisyon'daymış. Buyrun linki:

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/16680501.asp

Bu yasa çıkar mı, çıkarsa bu ne zaman ve nasıl bir kapsamla olur bilmiyorum. Fakat "yalnız ve güzel" stajyer avukatların Hürriyet'e haber olmaları yüzüme acıklı bir gülümseme oturtuyor. Ertuğrul Özkökgillerdenmişim gibi, "Hadi yine iyisiniz, ulusal gazetede çıktınız sizi keratalar" diyen histerik gülümsemeler geçiyor aklımdan. Haberde mevcut durumu "anımsatanın da" Baro/Birlik değil SGK olması ise, az kaldı kahkaha attıracak.

*
Konuyla alakasız not:

Geçenlerde bir şirketin standart iş sözleşmelerini ve İK yönetmeliklerini okuyordum. Bayağı da bilinen, ülke çapında "tanınmış marka" olabilecek bir şirket bu. Kendi bünyelerindeki avukatların İK sistemindeki yerini okuyunca gördüklerime inanamadım, onu da sonra anlatırım. Özetle, avukatların "şirket bünyesinde" çalışmaları lütfen yasaklansın. Ya da avukatlığın tanımı değişsin. Böylesi ayıptır. (Bir ara yazacağım üşenmezsem.)
*
Kolay gelsin,
Göksun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder