1 Haziran 2012 Cuma

Rabb'ime sordum beni iplemedi


Bugün metrobüste Anda’yla karşılaştık. İdare mahkemesine gidiyormuş, yani devlete karşı dava açmaya.

"N’olacak bu memleketin hali" muhabbeti yaparken, bundan sonra artık idari davaların da yasaklanacağını düşündük. Zira "devlete karşı açmış" oluyorsun, bundan ala "devlete karşı işlenen suç" mu olur?

Biliyorsunuz, idare hakimlerinin %20'si zaten hukuk mezunu değil. Şimdi bu %20 barajını da kaldırmayı düşünüyorlar. Eh artık bizim bu konuştuğumuz şey alelade bir geyik muhabbeti olmuyor haliyle. Bence gayet mümkün.

İşyerime gelince, dün Feysbuk'ta gördüğüm "son 24 saat içerisinde türkiye" başlığına baktım. Allahaşkına, ben bu devlete karşı nasıl suç işlemeyeyim?

Hayır, yurtdışında işe yarar bir diplomam da yok ki anasını satim. N’apıcam elin memleketinde Türkiye'nin "acele bacı stayla" şeklinde hazırlanıp her sene ellibin kere değişen ve 3-5 farklı hukuk sisteminin beceriksizce kolajından ibaret olan kanunlarını mı anlatıcam?

Aman ya of. Rabb'ime de soruyorum soruyorum bişey de demiyo.

5 yorum:

  1. Başlığa çok güldüm öncelikle :)

    Güldüren bir niteleme ile yani "acele bacı stayla" hazırlanan torba yasaları anlatmaya çalıştıkça ama adamlar duble yol... muhabbetleri... Oy oy...

    Devamında "Hayat Çok Karmaşık" diye bir serüven başlangıcı yazmıştım. Son 24 saatler o kadar etkili oldu ki bunda...

    Kısa ama kasvete sokan güzel bi yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederim :)
    Dun o "stayla sahibi" kanunlardan biriyle, havacilik calisanlarinin grev yasagi da yururluge girdi. Ama tembellik edip yazmadim, evet aferin bana.
    Netice olarak, kasvete sokmak konusunda TC'nin eline su dokemiyoruz...

    YanıtlaSil
  3. 'Rabb'ime sordum beni iplemedi' diyorsunuz.Sorma seklinizi begenmemistir..

    YanıtlaSil
  4. sorma ve cevap alma şekillerimi zaten bildiğinizi varsayarak diyorum ki, uyarınız için teşekkür ederim, yeni stiller geliştirmeye çalışacağım.

    YanıtlaSil
  5. ...Bizim gibiler yeni stiller gelistirmezler ve buna da hic gerek duymazlar...RAB kanar mi bizim gibi tiplere? Ya da bizim soyleyeceklerimizi duymak ister mi? 1983 Gavur ulkesin den donup koyume geldim.Daha ben Gavur ulkesine gitmeden ADIM GAVURA cikmisti zaten.Dondukten sonra ise ziyaretime gelenlerin sayisi hergun artiyordu ve ziyaretciler beni camiye davet ediyordular.'Bu kadar da gavurluk olmaz,bari CUMA lara gel'diyordular...Beni namaza ve camiye ve dine davet edenlerin hicbirisi hayatlarinda inandiklari din hakkinda tek bir kitap bile okumamis ve hicbirsey bilmediklerini bile bilmeyen yaratiklardilar... Belki GAVURluktan kurtulur ve aile fertlerinin de daha fazla rezil olmasini onlerim ve iyi bir musluman olurum diye kimsenin haberi olmadan odam da gizli olarak 8 ay dini inceledim ve 8 ay sonra ilk cuma ya gittim.Camii onunde ve icin de yaklasik 150 kisi vardi ve hepsinin yuzu bir anda bana donmus ve aval aval bakmaktaydilar...Daha ilk gunumde caminin icin de bos yer yoktu ve ben de ceketimi cikarip disarida yere serdim ve oyle namaz kildim.aylarca beni camiye davet eden koylunun beni tebrik edecegini dusunuyorsaniz yanilirsiniz.Durum degismisti ve beni camiye davet eden insanlar simdi bana' Ya nasil oldu da sen camiye geldin? Dunyanin sonu gelmis olmali.Ruyanda mi gordun.Imana mi geldin?..'gibi sozler soylemekle de yetinmeyip beni zaman icinde din hakkinda neler bilip bilmedigimi de test etmeye basladilar.Onlara gore SAHTE muslumandim ve bunu yalandan yapiyordum.Ne olsa RAB onlarin yanindaydi..ve onlarin inandigi RAB da onlar gibiydi...Bu oyuna bir son verme zamani gelmisti ve onlara inandiklari dini anlatmaya ve onlarin neler bilip bilmedigini sorgulamaya basladigim an hepsi de kacacak delik ariyordular...Camii imami ise hep kactigi ve camii de durmayip salla basini al maasini yaptigi icin onu cami de tutmak amaciyla her sabah erkenden kalkip camiye sabah namazina gidiyordum ve diger vakitlerde de gitmeye baslayinca ozellikle imam cok rahatsiz olmustu cuku artik kacamiyordu...RAB ve takipcileri benim gibi musluman istemiyorlardi..Daha dune kadar GAVUR oldugum icin rahatsiz olanlar bugun NAMAZA basladigim icin rahatsizdilar.'Bir karar verseler de ne oldugumu bilsem bari'Acaba RAB beni dinler mi dersiniz? Ben ce dinler kullarinin dilini kullanarak bana cevap veriri' derki' Kullarimdan ayrilma ve onlarin pesini takip et.RAB herzaman onlarla birliktedir'

    YanıtlaSil